Behandlingar vid stress, migrän, stelhet, smärta, magproblem, utbrändhet och mycket mer


En behandling kan ge stora förändringar vid:
 

- Värk i rygg/axlar/nacke

- Utbrändhet
- Foglossningsbesvär
- Huvudvärk
- Migrän
- Mag/tarmbesvär
- Sömnsvårigheter
- Tinnitus
- Käkproblem
  och mycket mer.

Vad är Kraniosakral terapi:

Kraniosakral Terapi (KST) bygger på den västerländska kunskapen om kroppens anatomi, fysiologi, patologi och biokemi. Människan består av många delar, sammanfogade till en helhet genom bindväv (fascia).
Denna fascia omsluter och förbinder alla organ, muskler, leder och övriga kroppsdelar till en helhet.
Den amerikanske osteopatläkaren William G. Sutherland upptäckte på 1920-talet den kraniosakrala mekaniken. Han började intressera sig för kraniets anatomi och fysiologi och utvecklade utifrån detta den kraniosakrala behandlingsmetoden. Dr. Sutherland upptäckte att hjärnan, hjärnhinnorna och ryggmärgen med sin vätska utgör ett semislutet hydrauliskt system. Detta system har, precis som det kardiovaskulära systemet, sin egen Kraniosakrala puls.
När en kropp befinner sig i ohälsa blir detta system kraftigt påverkat. De olika benen i kraniet och foglederna mellan dem samt kotpelaren kan inta felaktiga rörelsemönster och hjärnans hinnor, ledstrukturer och inre organs fascia kan "låsa" sig på ett ogynnsamt sätt. KST hjälper då till att återställa systemet utan att någon forcering sker.


Om Michael Nilsson

Jag började min resa som personlig tränare, efter några år utbildade jag mig vidare till massör. En tid efter det kände jag att jag ville fördjupa mig mer i behandlingar och lära mig mer om människan på flera plan. Jag sökte vidare och började läsa kroppsbalansering och kinesiologi. Under flera år kombinerade jag massage och kinesiologi i mina behandlingar med goda resultat.
I mars 2007 ville jag fördjupa mig ännu mer och jag gick min första utbildning för att bli Kraniosakralterapeut.
Fram tills idag har jag fullgjort min grundutbildning och gått flera fördjupningskurser inom kraniosakral terapi.

Idag jobbar jag med Kraniosakral terapi som utgångspunkt när jag ger behandling. Men tillämpar även andra behandlingsmetoder som tillsammans med KST ger mycket goda resutat. Allt för att få ett så bra resultat som är möjligt för just Dig.
Med 20 år inom friskvård delar jag gärna med mig av en helhet baserad på både kunskap och erfarenheter.

När jag inte ger behandlingar så kan man hitta mig i skogen på min MTB. Cykling har varit och är ett stort intresse sedan många år.