Hej!
Inför KBK FALUN 2023 var vi mer laddade än någonsin för att arrangera motionsloppet KBK i FALUN. Stjärn-kock var bokad, servicebilar från större bilfirma tackade ja att delta igen, flera stora företag visade intresse för deltagande i någon form. Så kom de, nyheterna som förändrade de flesta arrangörers möjlighet att genomföra motionslopp på landsväg. 

Det sades krävas professionell vägentreprenör för skyltning och med de ökade kostnaderna i kombination med Svenska Cykelförbundets ökning på avgift per anmäld deltagare, samt lågkonjunktur i Sverige som gör antalet anmälda startande till högst osäkert. När vi sammanställde "hot och möjligheter", blev riskerna tyvärr allt för stora att arrangera motionsloppet med en förlust vi inte kan eller vill ta. Vi tog av dessa anledningar beslutet att ställa in 2023 års KBK FALUN. Det borde varit ett lätt beslut att ta, men hjärtat för, och glädjen i, att få se ER delta, cykla, umgås, skratta, svettas, äta gott och lyssna på live-uppträdande av känd artist, gjorde beslutet svårt att ta. Så vi tog beslutet, att sedan Trafikverket svängt i frågan om dessa krav, är ju positivt men tyvärr något som kom alldeles för sent. Att arrangera KBK FALUN tar väldigt mycket ti i anspråk och vi behöver mer tid på oss för att detta ska lyfta till de nivåer vi har som målsättning. Vi är genuint ledsna över att ställa in, men återkommer i höst med nytt datum, nya krafter och fler företag och leverantörer klara.

Till er som betalat deltagaravgiften; vi kommer höra av oss till er men OM ni hinner före oss, vänligen ring till KBK BIKES på 023-6649000 eller maila på: info@kbkbikes.se så vi får återbetala era anmälningsavgifter.

Sist men inte minst, vi hoppas på förståelse för detta och hoppas innerligt att ni väljer att dyka upp här nästa år - 2024 kan bara bli bättre än vad 2022 och 2023 varit sett till färre anmälningar i pandemins spår, gäller många och stora arrangörer, och större kostnader.

Må väl, ta hand om varandra och samtidigt Kör Bara Kör så hörs vi 2024 om inte förr!
Med de varmaste hälsningar
Styrelsen för arrangörsklubben TEAM KBK BIKES CK & TRI