Varför KBK BIKES - "Kör Bara Kör"

I livet ställs vi inför en rad olika val; ska man flytta, ska du gå utbildningen, vågar du bli sambo med din käresta, törs du tacka ja till jobberbjudandet, ska du köpa en ny cykel m.m. Aavsett vad det gäller; kör! Att känna rädsla för beslut är naturligt, Att skjuta upp beslut ger dock inte livet innehåll. Ditt beslut kan du alltid ta nya beslut ikring, du kan alltid återvända till din komfortzon. KBK är en livsfilosofi vi har och försöker leva efter. KBK i KBK BIKES, står för "Kör Bara Kör". Det gäller alltså inte bara cykel utan hur vi förhåller oss till det liv vi har och vad vi gör av det. Kör Bara Kör - det är så vi ger livet dess innehåll.

I vår butik hittar ni cyklar i de flesta segment och prisklasser. Det vi inte har hemma, tar vi hem så du får testa den cykel vi tror kommer göra dig nöjd. Ifall den cykel vi tar hem till Dig inte skulle falla dig i smaken, har du inget måste på att betala för cykeln. Det här erbjuder vi för att du ska känna trygghet i att beställa cykel. Vi monterar samtliga cyklar i vår verkstad och efterjustering är alltid något vi rekommenderar och som också ingår i ditt cykelköp.
Besök oss gärna, ta gärna en kaffe & glass medans du testar dig fram i en näst intill bilfri miljö och ett världsarv vi är mycket stolta över att husera vid.

Delägare, KBK BIKES

Mika Snell
Född falubo & stolt hemvändare.
Utvecklat KBK´s hela affärsidé, grundare av & majoritetsägare i KBK BIKES®. Startat upp TEAM KBK BIKES CK & TRI samt motionsloppet KBK i FALUN.

  • F.d. Valberedare i det vid tidpunkten Dalarnas största affärsnätverk Näringslivet Falun Borlänge, som efter en del förändringar i styrelsen, gick ihop med Dalarna Business.
  • Skapat Falu- & Borlängespelet
  • Startat & äger Speed Business® med som flest 215 företagsledare i nätverket. P.g.a. pandemin stängdes partnernätverket ned eftersom personliga möten och föreläsningar ej var tillåtna under en för lång period.

Jan Malmberg

VD, SKFAB i Gävle
F.d. ekonomichef, Uppsala Kommun samt Falu Kommun


 

Håkan Åman
Tidigare bankman
Tidigare VD för Leksands IF
Ägare, Pelle P Falun
Delägare i SparaKvittot
Ägare, Håppfullt Boende

Jenny Björling
Försäljning inom media, kommunikation, IT och friluftsliv.

Jan Forsstedt
Tidigare VD på Resekompaniet
VD på Tango Meetings
Arrangör, utv.resor för Borlänge och Falu Kommun till Manchester

Toni Kivi
Cykelintresserad motionär

 

Patrik Schultz
Tidigare ägare till gymkedjan
Må Bättre som såldes till Actic
Grundare, Dalarnas Företagshälsa
Ägare, Dala Solenergi

Mika Toivanen
VD, Triatech i Borlänge

Clas Björling
F.d. svensk rekordhållare på Ironman
VM-guld som junior på Ironman
1:a Masters, Ironman Kalmar 2019
EM-guld, age-group 2021
Tävlingsledare, Vansbro Triathlon
Coach, föreläsare
Målsättning: VM-guld på Ironman Hawaii 2023

Mika Snell
Grundare till KBK BIKES AB, motionsloppet KBK i FALUN samt TEAM KBK BIKES CK
Mobil: 070 - 622 66 32
Email: mika.snell@kbkbikes.se

Sebastian Myrberg
Shimano Certified Mechanic
Cykelmekaniker med över 15 års erfarenhet från tidigare butiken Cykel & Fjäll i Falun. Sedan september 2019 återfinns Sebbe i KBK BIKES verkstad & butik.
sebastian.myrberg@kbkbikes.se

Michael Nilsson
Shimano Certified Mechanic
Cykelförsäljning
info@kbkbikes.se Att. Micke Nilsson

KBK BIKES AB
Gruvgatan 42 B
Falu Gruva, Falun.
Email: info@kbkbikes.se
Telefon: 023 - 664 90 00
Vi svarar självklart gärna i telefon men hoppas på föreståelse ifall vi i första hand bistår de kunder vi har i butiken med bästa möjliga service.

Fri parkering finns i direkt anslutning till anläggningen.
För ytterligare information om vad som finns i området, besök hemsidan www.falugruva.se

Historik som tyvärr, mot bättre vetande, behöver kommuniceras och jag ber innerligt om förståelse för det

Text av Mika Snell, grundaren till KBK BIKES med butik, klubb, lopp & verkstad
Efter att ha fått äran att cykla med Renata Chlumska & Fredrik Sträng i Team Crescent på Vätternrundan 2013, tog intresset fart för cykel och arbetet att skapa KBK BIKES affärsidé & koncept påbörjades.
Ledorden var glädje, ärlighet och människokännedom. Vi ska sälja cyklar på en affärsmässigt hög nivå, alltid vara ärliga och aldrig vara nöjda förrän kunden är helt nöjd.
¤  Den 11/3 -15 registrerade jag KBK BIKES namn och varumärke/design på logo hos PRV, en logo som togs fram i samarbete med och av en professionell designer.
¤ Sep -16 registrerade jag bolaget KBK BIKES AB.
¤ Den 3/6 -17 fick en f.d. lokal proffscyklists bolag köpa 50 % av aktierna i KBK BIKES AB och aktieägaravtalet, framtaget av större advokatfirma, undertecknades till skålande, kramande och efterföljande cykeltur med spurter på Ingarvet.
¤ Den 25/2 -19 fick jag ett sms från f.d. delägaren med kallelse till möte den 26/2 hos advokatfirman Sylwan & Fenger-Krog i Falun. Sms:et löd; "Kom om du vill". Efter en del klargöranden & hårda diskussioner hos Sylwan & Fenger gällande ageranden vid tiden för den f.d. proffscyklistens delägande, köpte jag den 27/2 -19 tillbaks den förre proffscyklistens bolags samtliga aktier för en (1) kr/aktie, totalt 445 SEK. I gengäld övertog jag en momsskuld på 686 000 kr, vilken jag för övrigt fick info om dess storlek & betaldatum via mail cirka 3 veckor före den skulle vara betald till SKV. Det var en kalldusch, ett stålbad, en känsla av uppgivenhet, samtidigt som det skapade stor ilska över hur hela situationen uppstått.
¤ 2020 polisanmälde jag den f.d. proffscyklisten & dennes bolag för bl.a. "Trolöshet mot huvudmannen". Åklagaren lade ned förundersökningen med hänvisning till att de eventuella avtalsbrotten bör testas i en civilrättslig process.
¤ 2021 stämde KBK BIKES/KBK SWEDEN AB slutligen, av flera anledningar, den f.d. proffscyklisten + dennes bolag på skadestånd för det vi ansåg var 33 (trettiotre) brott emot aktieägaravtalet vid tiden för dennes delägarskap i KBK BIKES.
Efter förhandlingar i Falu Tingsrätt den 18/2 2022, gick den förre proffscyklistens bolag med på att betala ett symboliskt skadestånd till KBK BIKES moderbolag för div. ageranden emot bolagets bästa i samband med delägarskapet.
Målet, med följande dom, är en offentlig handling med mål-nr: T 1536-21.